top of page
Search
  • Writer's picturemi-finance

Naložbe - investicija v prihodnost

Updated: Mar 12, 2021

Med največjimi neresnicami o investiranju je zagotovo ta, da moramo imeti na voljo veliko denarja, da bi lahko začeli. Večina ljudi zato res verjame, da z manjšimi zneski ni možno narediti nič. V resnici lahko že z majhnimi zneski začnemo ustvarjati premoženje, saj je znano, da se skrivnost ustvarjanja bogastva skriva v reku: "Čas je denar."

Kaj storiti, ko vam na računu ostajajo sredstva? Naj se sliši še tako smešno, sredstva na računu v času ničelnih obrestnih mer niso dobra novica. Seveda tudi prenagljene investicije nimajo smisla, lahko pa se odločite za naložbo, s katero boste tudi v tem obrestno neugodnem času svoja sredstva oplemenitili. Za razliko od mesečnega varčevanja gre pri naložbah za enkraten znesek, ki se oplemeniti skozi leta. Ljudje imamo za oplemenitenje svojih prihrankov na voljo številne finančne naložbe. Te se med seboj razlikujejo glede na tveganje, likvidnost, dobo investiranja in donosnost. Pri izbiri naložbe je poleg naštetega potrebno upoštevati tudi davčni vidik in stroške, saj le ta lahko pomembno vpliva na donosnost naložbe.


Denar se v vsakem primeru splača oplemenititi - bolje to, kot da nam leži prazen. Kako veliko lahko spremeni že majhna razlika v odstotku donosnosti, lahko razberete iz spodnjega grafikona, ali pa si na naši strani za poljubno vrednost izračunate kar sami: http://www.mi-finance.si/izracuni.


Ne odlašajte. Tudi vi poiščite najboljšo možnost investiranja zase.

109 views0 comments

Recent Posts

See All

"The financial world is becoming more and more digital, and this trend will dominate the future of money."

bottom of page