top of page
Search
  • Writer's picturemi-finance

Kako vam lahko zavarovanje reši življenjsko situacijo?


Življenje je lepo, a žal ga lahko bolezen, prometna nesreča, invalidnost ali celo smrt v trenutku postavijo na glavo in nam oziroma naši družini povzročijo hude finančne posledice.


Kot ustvarjalci dohodka smo odgovorni sami zase in za svojo družino. V koliko ne poskrbimo za temelj, se nam finančna varnost kaj hitro poruši. Pravijo, da hiša brez dobrih temeljev ne bo dolgo stala. In res je temu tako. Tudi če imamo privarčevanega kar nekaj denarja, ga bomo v trenutku, ko se nam pripeti nezgoda, porabili za reševanje trenutne situacije.


Primer: prometna nesreča, oseba utrpi trajne posledice. Potrebno bo prilagoditi bivalne prostore, oseba potrebuje invalidski voziček in pripomočke za lažje gibanje …. Skupni strošek približno 70.000 eur.


Na tem mestu se je potrebno vprašati, koliko izmed vas ima danes privarčevan tak znesek. V kolikor ste si odgovorili, da takega zneska nimate na računu, potrebujete zavarovanje.Primer: družina z dvema otrokoma, kredit na banki 50.000 eur. Mož se odpravi kolesarit, umre v prometni nesreči. V težkem trenutku, kot je smrt, se družina znajde še pred finančnim izzivom. Stroški ostanejo enaki, banka zahteva poplačilo kredita.


V kolikor družina nima privarčevanih sredstev, se znajde v resni situaciji, kako rešiti finančni zaplet. Ker pa je bil mož odgovoren, je imel sklenjeno življenjsko zavarovanje in bo žena s tem poplačala kredit. Nekaj denarja pa bo ostalo še za tekoče stroške.


Zelo pomembno je, da v trenutku, ko se začnete zavedati, kako vam lahko zavarovanje reši življenjsko situacijo, zavarovanje tudi sklenete. Ni vam potrebno prevzeti finančnega bremena, saj lahko z zavarovanjem rizikov rešite sebe in svojo družino.


Pri MI-Finance z vami postavimo odlične temelje, na katerih zgradimo trdno premoženje.


Avtor: Igor Loparič, direktor (FOTO: Karin Mušič)

15 views0 comments

Recent Posts

See All

"The financial world is becoming more and more digital, and this trend will dominate the future of money."

bottom of page