top of page
Search
  • Writer's picturemi-finance

Borzni cikel pri kriptovalutah

Updated: Dec 6, 2022

Trenutno smo pri kripto v zadnji fazi cikla bikovskega trenda. V kripto ciklu so 4 glavne faze, vendar se osredotočimo na tisto, v kateri smo trenutno! Če razumete, kako to deluje, se lahko na prihodnost pripravite.
Na zgornji sliki vidimo, kakšen je potek naložbenega cikla, ne glede na to, za kakšno premoženje gre (skladi, delnice, zlato, nepremičnine ...). Kripto ni unikatna zgodba, kar se tiče cikličnega gibanja, je pa časovno krajša.


1. faza – medvedji trend; vrednost kovancev se znižuje (pada). Na sliki to vidimo kot anxienty, denial, panic.

2. faza – akumulacija sredstev (če za primer vzamemo bitcoin, to pomeni, da se je vrednost enega BTC gibala med 6.000 in 10.000$). Vrednost kovancev niha med enakimi vrednostmi. Na sliki anger in depresion.

3. faza – vrednost kovancev se poveča na prejšnje rekorde (leto 2020). Na sliki disbelief, hope, optimism.

4. faza – sredina decembra 2020, ko je vrednost bitcoina presegla svojo najvišjo vrednost v 2017. Zadnja faza se vedno začne šele, ko vrednost kovancev preseže najvišjo vrednost doseženo v predhodnem ciklu. To lahko vidimo kot belief, thrill in euphoria.


Nato ponovi vajo od začetka. Po evforiji začnejo vrednosti padati ...


Predlagamo, da si za natančnejšo razlago ogledate spodnji video:Več informacij na:" https://cryptocurrencyfacts.com/market-cycles-in-cryptocurrency/".

32 views0 comments

Recent Posts

See All

"The financial world is becoming more and more digital, and this trend will dominate the future of money."

bottom of page