top of page

Varčevanje je temelj za doseganje finančnih ciljev. Potrebujemo nekaj pametnega načrtovanja, potrpežljivosti in prej ko začnemo, lažje bomo dosegli zastavljeni cilj.

Nič velikega ni mogoče doseči v enem dnevu, zastavljeni cilj pa učinkovito dosežemo le postopno, s tisoči majhnih korakov skozi leta. Vsako izgubljeno leto, mesec, pomeni manj privarčevanih sredstev v prihodnosti. 

Statistika kaže, da Slovenci najpogosteje varčujejo v banki, saj je prisoten strah do drugačnih naložb. Ta strah izvira predvsem  iz neznanja na tem področju in nepoznavanja le-teh. Varčevalni načrt si lahko v primeru, da imate dovolj znanja o tem, kaj vse nam trg ponuja, oblikujete sami. Modro je pretehtati vse možnosti in prihranke naložiti glede na donosnost, ki jo pričakujte od naložbe  in naložbenim tveganjem, ki ste ga pripravljeni sprejeti.

Med delovno dobo se lahko tudi kaj zalomi in takrat je vsaka rezerva dobrodošla. Mnogi so se v takšni situaciji znašli danes. Z varčevanjem na nek način plačamo tudi sebe, svoj trud, svoje pošteno delo.

Za varčevanje potrebujemo samo nekaj motivacije: npr. brez prihrankov se je vedno potrebno zanašati na druge in njihovo pripravljenost za pomoč, prihranki so nujno potrebni v primeru izgube lastnih prihodkov (nezmožnost za delo zaradi poškodbe, odpoved delodajalca ...), da o višini prihodkov, ki jih bomo prejemali ob upokojitvi, sploh ne razmišljamo. 

generali-logo_edited.png
sop.png
2000px-Wiener_St%C3%83%C2%A4dtische_Vers
SAVA_INFOND_LOGO_1080x1080px.jpg
AZ_Logo_positive_RGB_edited.png
bottom of page